Såfremt du ønsker en sådan, så søg altid om tilladelse hos bestyrelsen inden du foretager dig noget.
En markise er en energibesparende foranstaltning, som skærmer for uønsket indstråling fra solen. Moderne energiruder tillader indstråling fra solen, men holder på strålevarmen indvendigt. Dette er godt om vinteren, men ikke hensigtsmæssigt om sommeren.
Krav
Markisedugen skal være ensfarvet naturhvid.
Elektriske markiser skal være elektrisk tilsluttet med udvendig sikkerhedsafbryder. Nogle typer elektriske markiser kræver ekstrabeskyttelse, udover HPFI relæ, altså beskyttelsesleder (Gul/Grøn ledning).
Opmærksomheden henledes på, at der er Nulling (Beskyttelsesleder) i alle lejligheder, ved lejlighedens El-tavle.
Det er kun en autoriseret El-installatør, der må tilslutte markisen elektrisk. (En elektriker må ikke). Værd Opmærksom på, at man ikke selv må opsætte en markise i vores ejendom.
Markisen skal opsættes af en markisemontør, der er autoriseret af markisefabrikanten.
Ejerforeningen kan kræve skriftlig dokumentation omkring opsætning samt Elinstallationen.
Der er regler for vindvagt, montering samt forsikring jvf. vedtægterne § 16 omkring vedligeholdelse.
Der er forskellige regler for stuelejlighederne samt dem på første sal.
Stueetage
Stuelejlighederne må kun have “knæk” markiser, som skal monteres med specielle topbeslag i betondæknet, fri for kabler og lignende. Disse topbeslag skal være leveret af markisefabrikanten til den specifikke markise.
I stuelejlighederne skal markisen monteres 2,80 m over jordniveau, samt skal have en frihøjde på minimum 2,05 meter. Der skal være monteret vindvagt for elektriske markiser.
Førstesal
Førstesalslejligheder må kun have “Fald” markiser, som skal monteres med vægbeslag på de lodrette murflader mellem vinduerne. Disse vægbeslag skal være leveret af markisefabrikanten til den specifikke markise.
Der skal være monteret vindvagt for elektriske markiser.